Välkommen till Boda Backe Fårgård

Våra får är av de gamla lantraserna finull, rya och korsningar mellan dessa. Vi har ett 30-tal tackor som håller markerna öppna och vi avlar med inriktning på ull och skinn.

Mycket av ullen och skinnen vidareförädlas på gården och det är råvaran som bestämmer vad det ska bli. Skinnen bereds i Sverige och garnet spinns både traditionellt på spinnrock och på ett spinneri.

Garnet färgas med naturens egna färgämnen. Att anpassa de gamla teknikerna till dagens behov och använda material med så lite miljöpåverkan som möjligt är en självklarhet.

 

 nyhalmat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Nu har vi hunnit 2 månader in på det nya året och jisses vad mycket som hunnits med. Tackorna är scannade, klippta samt vaccinerade och första lamningen är beräknad till sista helgen i mars. Lite rörigt känns det ändå just nu med alla olika datum som jag bara blandar ihop. Klart är i alla fall att bussen till Fårfesten i Kil går den 4 mars och att vi har vårens sista Inspirationskällan den 8 mars. Sedan så ägnas helgen 11-12 mars åt tovning innan lamningen startar om tackorna vill som jag. Det vet man aldrig. Det återstår att se.

 

2017-02-28

Tovningskurs 4-5 februari

Forsättningskurs tovning 11-12 mars 

Spinnkurs 18 och 26 februari

Växtfärgning 1-2 juni

 

 

Läs mer ›