Välkommen till Boda Backe Fårgård

Våra får är av de gamla lantraserna finull, rya och korsningar mellan dessa. Vi har ett 30-tal tackor som håller markerna öppna och vi avlar med inriktning på ull och skinn.

Mycket av ullen och skinnen vidareförädlas på gården och det är råvaran som bestämmer vad det ska bli. Skinnen bereds i Sverige och garnet spinns både traditionellt på spinnrock och på ett spinneri.

Garnet färgas med naturens egna färgämnen. Att anpassa de gamla teknikerna till dagens behov och använda material med så lite miljöpåverkan som möjligt är en självklarhet.

 

 lilla brunarrr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

 

Problem med hemsidan är inte roligt när man inte är en datanörd. Då måste man ha hjälp och det är inte det enklaste att få här i världen. Nu försöker jag att uppdatera det som verkar fungera i alla fall. På gården väntar vi tillökning av en massa lamm under april men innan dess kommer vi att ha en del kurser och vara med på en och annan marknad. Vill ni besöka oss går det bra fram till 31 mars. Sedan pågår lamningen för fullt och då tar vi inte emot besökare med hänsyn till djuren. Mor och barn måste få hitta varandra i lugn och ro tycker vi innan vi tar emot besökare igen.

 

2018-01-15

Tovningskurs 3-4 februari

Fortsättningskurs tovning 24-25 februari

Spinnkurs 17 och 24 mars 

Växtfärgning 26-27 maj

 

 

Läs mer ›